Ismakogie

 

Wat is Ismakogie

Ismakogie is een houdings- en bewegingsleer ontwikkeld door professor Anne Seidel uit Wenen. Zij ontdekte dat d.m.v. kleine minuscule oefeningen een kettingreactie in de spieren in gang wordt gezet, die niet alleen van invloed is op het uiterlijk, maar eveneens het gehele inwendige systeem gunstig beïnvloed. Als een kettingreactie van top tot teen, voor binnen- en de buitenkant van het lichaam.

Kan iedereen aan Ismakogie meedoen?

Ismakogie is niet aan plaats, tijd of leeftijd gebonden. Iedereen kan aan Ismakogie meedoen, soms in aangepaste vorm, op elk gewenst niveau. Dus voor jong, oud, dik, dun, man en vrouw. Men richt zich niet alleen op eventuele klachten. Bij de oefeningen is het gehele lichaam betrokken. Men wordt zich bewuster van wat men doet met de spieren, waar en hoe.

Een belangrijk kenmerk van Ismakogie is het evenwicht vinden tussen aanspannen en het "loslaten" (ontspannen) van de spieren. Vooral voor de mensen met reuma of fibromyalgie is dat erg belangrijk. Veel mensen houden echter de spanning vast in stress-situaties bijv., met alle pijn en ongemak tot gevolg.

Is Ismakogie een therapie?

De kracht van de Ismakogie is dat het zowel preventief als therapeutisch werkt.